Blogi: Vuosi 2020 – Versus Asunnot

En olisi koskaan uskonut, että pääsen juhlistamaan ja päättämään vuoden yrittäjänä. Jo pienenä poikana siitä kyllä haaveilin, mutta nyt kun se on oikeasti totta, ei sitä aina ymmärrä uskoa todeksi. Maaliskuussa 2020 jännitti ja hikoilutti, sillä sen kuun lopussa tuli H-hetki sille, että painan vihreää valoa ja ilmoitan uudesta aluevaltauksestani yrittäjänä koko ”maailmalle”. Osa ystävistäni ja tutuistani kyllä tiesi mitä oli tapahtumassa, mutta se lähtölaukaus oli kuitenkin sen kaiken virallisen alku. Siitä hetkestä on nyt noin 10kk.

Jos hieman peruutetaan ajassa taaksepäin, että mistä kaikki lähti ja miten tähän on ehkä päädytty. Tässä täytyy nyt siis peruuttaa 17 vuotta taaksepäin. Ollessani 13 vuotias, perustin oman verkkokaupan, jossa myin vanhoja rahoja netissä. Ensinnäkin verkkokauppa vuonna 2003 oli jotain epätodellisen uutta, mitä ei ihan joka pojalla siihen aikaan ollut. Raha siis kiinnosti jo silloin, mutta ehkä vielä enemmän kaupanteko ja asiakkaiden kanssa touhuilu, joka toi pieneen poikaan virtaa sekä ehkä ripauksen yrittäjän kipinää. Verkkokauppa lähti hyvin liikkeelle ja tilauksia tuli. Ne mitkä eivät mahtuneet omiin kokoelmiin, myytiin omassa kaupassa pois. Ostettiin sinne ehkä kirpputoreilta ja tutuiltakin vähän myytävää. Maanantaina aamusta odotti yleensä aina eteisen pöydällä kasa paketteja, jotka olin tunnollisesti pakannut. Äiti sai luvan viedä ne postiin samalla kun menee töihin. Muistan sen, miten mahtavalta se tuntui, kun sai lähettää asiakkaalle tuotteet, jotka hän oli tilannut. Siihen aikaan en osannut käyttää kuvankäsittelyohjelmia, joten tein yleensä asiakkaille käsin mainokset ja laitoin mukaan ”alennuskoodit”, jotka voi käyttää seuraavaa tilausta tehdessä.

Nuorena siis kiinnosti kaupanteko sekä vanhat rahat, mikä johdatti ehkä tien kauppaopiston kautta yrittäjäpainotteiselle linjalle ammattikorkeaan. Tunsin ja tiesin jo silloin, että joskus rupean yrittäjäksi, mutta ennen sitä olisi ehkä hyvä nähdä vähän oikeaa työelämää. Niinhän siinä sitten kävi, että vietin välissä reilu 7 vuotta mainostoimistossa, jossa pääsin näkemään läheltä satoja yrityksiä, yrittäjiä, heidän tuotteitaan sekä palveluitaan. Kun tapaat työksesi päivittäin yrittäjiä ja kuuntelet heidän haasteitaan, myyntipuheitaan ja kertomuksia palveluistaan, niin siinä alkaa pikkuhiljaa kehittymään omakin vaisto siitä, millainen on oikeanlainen, kannattava ja toimiva yritys. Siinä työssä näki myös monien yrityksien elinkaaret alusta loppuun. Kirjaimellisesti loppuun, eli sinne konkurssiin saakka. Niistä on ollut hyvä ammentaa oppeja, joita hyödyntää tämän päivän arjessa.

Nyt elän unelmaani ja pääsen hyödyntämään oppimaani Versus Asuntojen yrittäjänä. Yrityksen perustaminen keskelle koronaa ei ollut ehkä kaikista fiksuinta, mutta se on ollut silti 100% oikea päätös. Alun epävarmuus lähes kaikessa sai stressitasot huitelemaan maksimia. Lähes kaikki oli uutta. Olin kuitenkin päättänyt, että se mitä en osaa, niin selvitetään. Tilitoimistot, vakuutukset, järjestelmät, YEL yms. olivat monelta osin uutta, muttei ehkä aivan tuntematonta. Silti se, että saat liiketoiminnan aivan uudella brändillä ja nimellä liikkeelle sekä kassaan rahaa, ei ollut aivan yksinkertainen homma ja se jos joku huoletti. Kaikesta jännityksestä huolimatta on ollut mahtava huomata, kuinka tutut, ystävät ja jopa tuntemattomatkin ovat kannustaneet matkalla eteenpäin. Asiakkaita on tullut yllättävän paljon pelkästään suositteluiden kautta. Nyt kun toimintaa on takana se noin 10kk voin todeta, että kiitollinen saa olla kaikesta tuesta ja siitä, että homma on lähtenyt hyvin käyntiin. Asiakkaita tulee jatkuvasti lisää ja asuntokauppa on käynyt kivasti. Pelkän myyntityön ohella on myös jäänyt aikaa rakkaalle ”harrastukselleni”, eli markkinoinnille. Markkinoinnin ja myynnin ohella pyrimmekin siihen, että tämä vanhollinen ala tulisi saamaan tulevaisuudessa kyytiä ja vanhoineen käytäntöineen. Ehkä sen takia meidän toimintatapa onkin täysin poikkeava muista välitysliikkeistä.

Voidaan vetää vuosi 2020 nippuun sillä tavoin, että koko vuosi oli täynnä uuden oppimista, valtavasti työnteko ja loistavia asiakkaita. Kun jaksaa tehdä töitä määrätietoisesti, niin yleensä siinä matkalla tuppaa tapahtumaan hyviä asioita. Tähän halusin uskoa ja onneksi uskoin, sillä niin kävi. Saimme tänä vuonna noin 60 uutta asiakasta, mihin täytyy olla todella tyytyväinen. Mukana myös kasvumme kannalta merkittäviä asiakkuuksia, joiden kanssa pääsemme toivottavasti yhteistyössä miettimään isompia askelia vuonna 2021. Versus Asuntojen vuoteen pitää siis olla tyytyväinen, josta kiittäminen mahtavia asiakkaitamme. Olkoon tulevat vuodet myös uuden oppimista ja nöyrää työntekoa. Nähdään taas ensi vuonna!

Ystävällisin terveisin
Jussi Takala

Haluatko keskustella sijoittamisesta?

Autamme jatkuvasti asiakkaitamme asuntojen kanssa ja pyrimme samalla myös antamaan vinkkejä asuntosijoittamiseen liittyen. Ole rohkeasti meihin yhteydessä jos sinua askarruttaa jokin asuntosijoittamiseen tai yleisesti asuntoihin liittyvä asia. Sinua auttaa tarpeen vaatiessa laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV). Ota esimerkiksi yhteyttä täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä

Oli sitten kyse asunnon ostamisesta tai myymisestä, voit olla meihin reilusti yhteyksissä ilman sitoumuksia tai päällekäyvää myyntipuhetta. Kiinteistönvälittäjämme auttaa Sinua mielellään. Laita joko sähköpostia tai vaikka soita, niin keskustellaan. Mikäli tiedät tarvitsevasi meidän palveluita, jätä suoraan tilaus verkkokaupastamme, jonne pääset tästä linkistä. Muissa yhteydenotoissa, voit jättää meille sähköpostia osoitteeseen toimisto@versusasunnot.fi

yhteys
tarjouspyyntö

Tarjouspyyntölomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.