Blogi: 5 vinkkiä asunnon esittelyyn itse

5 vinkkiä asunnon esittelyyn itse

Osaanko esitellä asunnon itse vai pitäisikö asunnon myyntiin ja esittelyyn palkata välittäjä? Kerronkohan varmasti asuntonäytöllä kaikki oikeat ja oleelliset asiat asunnostani mitkä pitää kertoa? Yleensä asiassa nähdään vain ongelmia, vaikka tiedämme kokemuksesta, että asunnon esittely omistajan toimesta on täynnä mahdollisuuksia ja positiivisia asioita. Kirjoitimme 5 vinkkiä, joilla asunnon esittelyyn valmistautuminen sekä itse esittely onnistuu oikein hyvin itse.

1. Valmistaudu myyntikuvien ottamiseen

Asunnon ammattivalokuvaukseen on hyvä valmistautua, sillä valokuvat ovat myynti-ilmoituksen tärkeimpiä asioita, joiden avulla tehdään vaikutus ostajaan. Samalla kun valmistaudut asunnon valokuvaukseen, valmistaudut myös pian tuleviin asuntonäyttöihin. Suosittelemme tekemään ainakin seuraavat toimenpiteet:

 • Siivoa huoneisto perusteellisesti
 • Järjestele huonekaluja ja tavaroita, suorista taulut ja matonkulmat
 • Piilota perhekuvat, henkilökohtaiset tavarat ja kaikki sellainen, mitä et halua myynti-ilmoituksen valokuviin näkyviin
 • Nosta sälekaihtimet ylös ja avaa verhot. Huoneiston luonnonvalo on tärkeässä osassa kuvia
 • Nosta astiat ja ylimääräiset tavarat kaappeihin niin keittiöstä kuin muistakin huoneista
 • Poista muistilaput, tarrat, magneetit yms. näkyviltä valokuvauksen ajaksi (erityisesti jääkaappi kannattaa tsekata)
 • Petaa sängyt ja asettele mahdolliset koristetyynyt sekä peitot siististi
 • Pese ja kiillota kaikki lasipinnat
 • Asettele ja piilota kaikki sähköjohdot näkyviltä. Valokuvauksessa kamera on alempana kuin katseesi, joten johdot saattavat irvistää ilkeästi kaappien tai huonekalujen alta.
 • Aseta kylpyhuoneessa ylimääräiset saippuapullot, tarvikkeet ja oheistavarat kaappeihin
 • Järjestä ulkoterassikalusteet. Polkupyörät ja muut urheiluvälineet tulee siirtää varastoon
 • Tarkista että kaikki valaisimet toimivat

Tee lopuksi vielä kierros asunnossa ja yleiskatsaus että kaikki on valmista hyvien valokuvien ottamiselle.

2. Valmistautuminen ensimmäiseen asuntonäyttöön

Käy kohdassa 1 oleva lista läpi, ja järjestä asunto samaan tyyliin kuin valokuvaukseen valmistauduttaessa. Asettele asunnon myyntiesitteet näkyvälle paikalle, lain mukaan ne pitää olla tulostettuna fyysisesti. Vaatimus on myös, että asuntonäytölle tulevat voivat tutustua isännöitsijäntodistukseen, yhtiöjärjestykseen, pohjapiirustukseen, tilinpäätöstietoihin sekä energiatodistukseen. Paperit kannattaa olla pöydällä hyvin esillä ja helposti otettavissa. Mikäli asiakkaalle tulee kysymyksiä mieleen, moneen löytyy jo vastaus suoraan taloyhtiön papereista sekä asunnon virallisesta myyntiesitteestä.

3. Kun vieraat saapuvat asuntonäytölle

Asunnon esittelyä ei kannata lähtökohtaisesti pitää myyntitilanteena, vaan ennemminkin tilaisuutena keskustella asunnosta. Näyttöön saapuvia kiinnostaa yleensä nähdä rauhassa omin silmin, miltä siellä asunnossa näyttää ja tuntuu. Myyntiesite sekä muut paikanpäällä olevat dokumentit auttavat katsojaa tutustumaan teknisiin tietoihin taloyhtiöstä sekä huoneistosta. Pyri siihen, että näytölle tulevan on helppo ja mukava tulla asuntoosi ja että hän voi hyvillä mielin kysyä, jos jokin askarruttaa. Jos jotain et tiedä niin kerro, että selvitämme asian. Huomaamatta tilanne on se, että asuntonäyttöjen pitäminen itse ei ole sen kummempaa, kuin kutsuisi tuttuja kylään.

4. Kerro vieraille asunnosta ainakin nämä

Asunnon omistaja on luotettavin henkilö kertomaan omistamastaan asunnosta. Näytölle tullut kuuntelee, mitä olet sanomassa. Asuntonäytöllä kannattaa tilaisuuden tullen mainita mm. seuraavia asioita:

 • Kerro pihapiiristä sekä naapurustosta
 • Millaiset kulkuyhteydet asunnolta on
 • Järjestetäänkö lähellä tapahtumia esimerkiksi korttelitoimikunnan tai jonkun muun epävirallisen tahon puolesta
 • Kerro taloyhtiön yhteisistä tiloista ja niiden käytöstä
 • Millaiset palvelut löytyvät asunnon lähettyviltä
 • Miksi itse ihastuit tähän asuntoon ja millaista siellä on ollut asua
 • Mitä remontteja asuntoon on tehty

5. Suosittele vierasta jättämään tarjous

Sinun on hyvä kehottaa asiakasta jättämään halutessaan tarjous ja muutenkin kuulostella, mitä mieltä hän on asunnosta. Kuuntele tarkalla korvalla ja tee havaintoja, mikä asiakasta mahdollisesti askarruttaa tai mietityttää. Mikäli asiakas kertoo askarruttavista asioista asunnon suhteen niin kerro, että selvitämme ja palaamme niistä hänelle. Näin rakennat luottamusta ja osoitat aktiivisuutta.

Asuntonäytön pitäminen ei ole siis rakettitiedettä, ja näytöille tulijan mielestä on monesti jopa mukavampaa, kun näytön pitää asunnon omistaja itse. Omistaja tietää asunnosta asioita, joita välittäjä ei välttämättä tiedä. Me Versus Asunnoilla tarjoamme asunnon myyntiin mallin, jonka ajatuksena on se, että asunnon myyjä pitää itse asuntonäytöt ja laillistettu kiinteistövälittäjä hoitaa taustalla kaiken muun. Avaamalla ovesi itse säästät tuhansia välityspalkkiossa. Ota yhteyttä jos kaipaat apua asuntosi myyntiin.

Haluatko keskustella sijoittamisesta?

Autamme jatkuvasti asiakkaitamme asuntojen kanssa ja pyrimme samalla myös antamaan vinkkejä asuntosijoittamiseen liittyen. Ole rohkeasti meihin yhteydessä jos sinua askarruttaa jokin asuntosijoittamiseen tai yleisesti asuntoihin liittyvä asia. Sinua auttaa tarpeen vaatiessa laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV). Ota esimerkiksi yhteyttä täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä

Oli sitten kyse asunnon ostamisesta tai myymisestä, voit olla meihin reilusti yhteyksissä ilman sitoumuksia tai päällekäyvää myyntipuhetta. Kiinteistönvälittäjämme auttaa Sinua mielellään. Laita joko sähköpostia tai vaikka soita, niin keskustellaan. Mikäli tiedät tarvitsevasi meidän palveluita, jätä suoraan tilaus verkkokaupastamme, jonne pääset tästä linkistä. Muissa yhteydenotoissa, voit jättää meille sähköpostia osoitteeseen toimisto@versusasunnot.fi

yhteys
tarjouspyyntö

Tarjouspyyntölomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.